Notícies

Titular notícies

Més de 100 persones al sopar de la Nit de la Visió


El sopar solidari és la culminació d'una campanya per recaptar fons per al Premi Catalunya d'Investigació sobre Malalties Visuals.

Un total de 105 comensals, entre institucions, persones sòcies i voluntàries i equip tècnic es van reunir el dissabte 30 de març a l'Hotel Senator de Barcelona per celebrar la Nit de la Visió, en què la investigació, la ciència i l'entusiasme per canviar les coses van ser el centre la vetllada. Entre els i les assistents, el president del Col·legi d'Òptics i Optometristes de Catalunya, Alfons Bielsa; Rosa Rus de l'Institut Català de la Retina, Eduard Castells (un dels principals promotors del Premi Catalunya d'Investigació sobre Malalties Visuals) i la innovadora empresa Biel Glasses van assistir a la trobada.
 
Parlaments

Amb aquest esdeveniment tancàvem la campanya de captació de fons per impulsar el Premi Catalunya d'Investigació sobre Malalties Visuals. Es destinaran 21.500 € a ajudar els investigadors a tirar endavant els seus projectes: "Volem fomentar la investigació aprofitant la gran qualitat de professionals que hi ha a Catalunya. És un guardó per empentar la recerca de les malalties visuals. Moltes d'aquestes malalties que fa poc temps significaven la ceguesa, avui dia arriben a la baixa visió, però cecs totals cada vegada n’hi ha menys, i això és gràcies a la investigació", explicava el president de l'Associació Discapacitat Visual de Catalunya B1+B2+B3, Manel Martí.

Durant el mes d'abril, es publicaran les bases per optar al Premi Catalunya d’Investigació sobre Malalties Visuals, en què els equips d'investigadors podran presentar els seus projectes. La resolució serà pública al mes de novembre i el reconeixement es lliurarà al desembre, a l’acte commemotatiu del 25è aniversari de l’Associació.  

               

Últimes Notícies