Notícies

Titular notícies

Un premi de 25.000€ per a la investigació de malalties visuals


I edició del Premi Catalunya d’Investigació Malalties Visuals impulsat per l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3.

Cartell de l'entrega del premiEl proper 9 de desembre, l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3 guardonarà, amb un premi únic de 25.000 €, un projecte de recerca científica amb l’objectiu d’avançar en la cura i prevenció de les malalties visuals en la I edició del Premi Catalunya d’Investigació Malalties Visuals.

El guanyador serà escollit per un jurat format per membres de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, de la Societat Catalana d’Oftalmologia i del Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya, que es decidiran per una proposta d’entre quatre nominades:

- La Fundació Barcelona Macula és una de les escollides amb el seu ‘Estudi del microbioma intestinal i oral en degeneració macular associada a l’edat (DMAE) (MICROB-EYE-OME)’, amb el que pretenen investigar una possible relació entre l’estat del microbioma i les patologies oculars com la DMAE.

- ‘Noves aproximacions metodològiques per incrementar l’èxit del diagnòstic de patologies hereditàries de la visió’ és un altre dels projectes nominats. És un treball de DBGen Ocular Genomics de la Universitat de Barcelona que pretén aconseguir nous avenços en el sector.

- L’Institut Català de la Retina (ICR) també participa amb la seva proposta ‘En recerca de solucions pràctiques i eficaces per diagnosticar i seguir el glaucoma en pacients amb miopia magna’, un estudi observacional analític transversal de proves diagnòstiques.

- Per últim, la ‘Rehabilitació dels pacients amb hemianòpsies homònimes completes per la seva reinserció laboral’, projecte del Centre Optomètric Palomar que completa les propostes candidates a guanyar el premi.

T'esperem el dilluns 9 de desembre (18.30 h) al Palau Macaya (passeig de Sant Joan, 108) de Barcelona.

Últimes Notícies