Notícies

Titular notícies

La Barcelona Macula Foundation rep el Premi Catalunya d'Investigació Malalties Visuals


El lliurament del premi de 25.000€ va tenir lloc el 9 de desembre al Palau Macaya. L'objectiu és investigar una possible relació entre l’estat del microbioma i les patologies oculars com la DMAE.

Nominats, guanyador, promotors i president de l'AssociacióL’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, ha guardonat amb un premi únic de 25.000€ a la Barcelona Macula Foundation pel  seu ‘Estudi del microbioma intestinal i oral en degeneració macular associada a l’edat (DMAE) (MICROB-EYE-OME)’, presentat per Jordi Monés, Director de la Barcelona Macula Foundation. L'objectiu d'aquest projecte és investigar una possible relació entre l’estat del microbioma i les patologies oculars com la DMAE.

Segons el Dr. Monés, els defectes genètics no expliquen completament la història de degeneració macular ni per què alguns pacients evolucionen més ràpidament, per exemple. L'altra gran pota de la malaltia són els factors ambientals, sobretot allò que mengem, que ens condiciona el microbioma. De fet, hi ha més bacteris a la panxa que cèlul·les al cos. Des de la Barcelona Macula Foundation intenten conèixer el microbioma per si aquest es pot modular.

El projecte guanyador ha estat escollit per un jurat format per membres de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, de la Societat Catalana d’Oftalmologia i del Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya. A través d'aquest guardó volem avançar en la cura i prevenció de les malalties visuals.

A l’acte, presentat per l'Asha Miró, han assistit el Sr. Robert Fabregat, Director General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Maite Aymerich, Directora General de Currículum i Personalització del Departament d'Educació, i la Sra. Aina Plaza, Subdirectora General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Moltes gràcies per donar-nos el vostre suport, així com a totes les persones que van assistir a l'entrega del premi.

Fotografia de Xavier Llobet.

 

Últimes Notícies