Notícies

Titular notícies

Presentació de Mobile Accessibility de Code Factory


Presentació Mobile Accessibility

El passat dimarts 24 de gener Ferran i Pilar de Code Factory van presentar a la nostra associació Mobile Accessibility per a dispositius mòbils Android.
La iniciativa de Mobile Accessibilty per part de Code Factory respon a la limitació que tenen les versions actuals del sistema operatiu Android per poder disposar d'un lector de pantalles tàctil. Tal com ens comentava en la xerrada Ferran, això significa que no és possible llegir per veu els elements que toquem a la pantalla quedant limitades les funcions del lector de pantalla als elements de pantalla que puguem accedir amb els cursors o teclat físic del dispositiu mòbil . No obstant això sembla que a partir de la versió 4 d'Android aquests problemes de base quedaran resolts, si bè Mobile Accessibility seguirà sent una excel·lent opció per a mòbils de gamma baixa / mitjana que disposin d'una versió d'Android inferior (versió 2.1 o superior)

Mobile Accessibility és una aplicació que permet a les persones amb discapacitat visual usar un telèfon Android de manera intuïtiva i senzilla.

Mobile Accessibility és dos productes en un. Primer és un conjunt de 10 aplicacions accessibles (telèfon, contactes, SMS, alarma, calendari, email, web, on sóc, aplicacions i ajustos) que han estat totes especialment dissenyades per a un ús accessible i la informació textual està verbalitzada per la síntesi de veu de Nuance. Code Factory aporta a aquestes aplicacions un doble valor afegit. El primer és que el lector de pantalles funciona no només amb els cursors i teclat físic sinó també interactuant directament sobre la pantalla tàctil. Això es fa completament imprescindible quan parlem de persones cegues o amb baixa visió que utilitzen un dispositiu mòbil completament tàctil. La segona, i per a mi com a usuari d'Apple molt important, és que tots els formularis de Mobile Accessibility s'han dissenyat des del principi per interactuar amb persones cegues, de manera que la corba d'aprenentatge és molt més ràpida.

D'altra banda, Mobile Accessibility també inclou un component de lector de pantalles que permet a l'usuari navegar per la interfície estàndard del seu telèfon Android quan està fora del conjunt d'aplicacions accessibles.

Les principals funcionalitats incloses en Mobile Accessibility són:

 
  • Telèfon: Fer i respondre trucades. Identificar l'origen de les trucades. Gestionar el registre de trucades.
  • Contactes: Gestionar els seus contactes.
  • SMS: Escriure i llegir missatges de text.
  • Alarmes: Configurar les seves alarmes.
  • Internet: Explorar les pàgines web per enllaços, paràgrafs, títols, formularis, etc; per navegar més ràpid per la informació.
  • Calendari: Crear, editar i eliminar una entrada de calendari. Veure tots els esdeveniments per dia, setmana o mes.
  • E-mail: Accés complet al seu compte Gmail.
  • ¿On sóc?: Aplicació que informa de la nostra posició actual (ex. cardenal Reig 32 Barcelona).
  • Aplicacions: Permet sortir temporalment de Mobile Accessibility per accedir al menú i resta d'aplicacions instal · lades al dispositiu Android.
  • Ajustaments: Canviar el to de trucada. Ajustar les notificacions (vibració o àudio). Configurar ressò de teclat, nivell de verbositat de puntuació, to, velocitat del la veu, etc.

També hi ha dreceres per llegir la data i l'hora així com la informació d'estat del telèfon (nivell de bateria i cobertura, nombre de trucades perdudes, nombre de missatges sense llegir, etc.)
L'aplicació està disponible en l'Android Market per 69 € i també es pot disposar d'una versió de prova, completament funcional, per provar i estar segurs abans de comprar, durant 30 dies.
En defintiva, Mobile Accessibilty proporciona a les persones cegues o amb baixa visió la possibilitat de gaudir sense complicacions del dispositiu Android utilitzant-lo de forma molt fàcil i senzilla. Altres solucions poden fer molt més però el que fa Mobile Accessibility no es pot fer millor.

Notícia enviada pel nostre soci i col · laborador Enrique López
Visiteu la seva Blog: https://accesibilidad-kike.blogspot.com/







 

Últimes Notícies