Notícies

Titular notícies

Creen unes ulleres que assenyalen els obstacles a les persones amb discapacitat visual


Investigadors de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M) desenvolupen un sistema integrable en unes ulleres de realitat virtual que ajuda a les persones amb discapacitat visual moderada a moure's pel seu entorn. L'aplicació detecta la distància i forma dels objectes i interactua amb l'usuari mitjançant un senzill codi de colors.

El prototip s'ha desenvolupat sobre el suport d'un dispositiu HMD (Head Mounted Display), un casc de realitat virtual que integra dues càmeres i que està acoblat a un petit ordinador que processa totes les imatges que li arriben.
A continuació, gràcies a l'algorisme que han desenvolupat aquests investigadors, el sistema determina la distància i els contorns dels objectes i ho comunica a l'usuari en temps real mitjançant dos micropantallas, ressaltant la silueta dels elements de l'escena i variant el color en funció de la distància. "Detecta els objectes i les persones que es mouen dins del camp visual que tindria una persona sense patologies.
Sovint el pacient no els veu també per problemes de contrast ", explica el professor Vergaz. "La informació sobre profunditat és la que més trobaven a faltar els pacients que usen aquest tipus d'ajudes tècniques", comenta.Més, sobre...: ulleres , realitat virtual , càmeres , prototip
Últimes Notícies