Notícies

Titular notícies

Regle de lectura per llegir llibres en pantalla


A continuació, us compartim un article de Ferran Cerdans Serra, que ha creat una regla per llegir publicacions web. Aquest és el seu article, esperem que us animeu a participar ia comentar el seu treball perquè pugui anar millorant el seu treball.

regle de lectura per llegir llibres en pantalla
Aquesta matinada he recuperat el regle de lectura que havia dissenyat l'any 2000 per un format propi de llibre electrònic. La meva idea era facilitar la lectura del llibre en pantalla a persones amb dificultats, però també en documents amb taules, etc.

Des de llavors ha passat molt temps i el petit javascript que el feia funcionar ja no va amb els navegadors actuals. Per no trencar-m'hi el cap, he cercat un javascript més actual (el típic que afegeix una imatge al cursor) i l'he adaptat al concepte del regle de lectura.

Així doncs, partint d'un javascript de Thomas Brattli i esbarallant-me una mica amb les CSS3, he aconseguit reproduir de nou el regle de lectura de documents web que ja havia implementat fa més de deu anys.

Podeu provar-lo clicant aquest enllaç:  proba

A hores d'ara encara no conec cap regle d'ajuda a la lectura similar en llibres electrònics, pàgines web, etc. Potser és perquè en haver tingut problemes de vista li dono més importància de la que té, però a mi em va perfecte per llegir en pantalla.

Així doncs, malgrat que el regle està concebut per ajudar les persones amb dificultats de visió, gent gran, etc. em sembla que pot servir a tothom, sobretot en documents amb taules. Llegir en pantalla cansa molt la vista i penso que el regle s'agraeix.

Els meus objectius amb aquest regle són:
  • facilitar la lectura a persones amb dificultats o bé amb taules i documents densos de text
  • mantenir la funcionalitat del cursor (copiar, seleccionar...)
  • fer-lo compatible amb tots els navegadors de l'última dècada
  • funcionament fluït i sense salts
  • màxima accessibilitat i mínims requeriments tecnològics
Tenint això en compte, les feines pendents per les que us demano ajuda si us ve de gust són:
  • millorar la fluidesa
  • fer el mateix però en CSS3 pur, sense javascript
  • tot allò que se us ocurreixi que es pot millorar...
Espero les vostres propostes als comentaris al formulari de contacte; moltes gràcies!


Esperem la seva participació!



 

Últimes Notícies