Notícies

Titular notícies

Finalitza el curs de fotografia amb èxit








Fotografia de la nostra socia Marina Herranz, Escultura dels Mistos a Vall d'HebronEl passat mes de gener l'Associació va començar el seu camí al món de la fotografia, amb un curs organitzat per l’Associació Cultural Trescucarachas. Tres dels nostres socis, Albert, Antonio i Marina han participat i estan molt contents del resultat d’aquest projecte innovador en el seu camp, que pretén acostar la fotografia a persones amb resta visual escassa.

Hom podria pensar que la fotografia no és una eina adequada per a aquestes persones, ans al contrari, com ens explicaven tots tres socis, els ajuda a gaudir de les seves sortides, perquè, tot i no poder contemplar directament les imatges, després, amb l’ajuda d’ampliadors d’imatges, poden completar a casa el gaudi d’uns detalls als que altrament no podrien accedir. Així, per ells les fotografies no són només una memòria d’un moment viscut, sinó una descoberta que amplia aquell moment.

El curs s’ha celebrat a la nostra seu amb diverses sortides a l’exterior per posar en pràctica les tècniques adquirides, per barris i racons de la ciutat. El curs tenia un límit de cinc alumnes per oferir una atenció personalitzada en la qual els explicava als alumnes una sèrie de tècniques i trucs per salvar els problemes que poguessin tenir en realitzar fotografies.

El curs ha trencat amb les barreres comunicatives, els estereotips socials i les pors del principiant, que es multipliquen en patir una discapacitat visual. Ha estat de vital importància per a Marina, Albert i Antonio conèixer en profunditat la seva eina de treball, raó per la qual cada un portava la seva càmera personal.

El curs ha assolit els seus principals objectius i s’ha convertit en una oportunitat per a aquelles persones que pateixen discapacitat visual i volien conèixer i explorar el món de la fotografia.

A més s’ha aconseguit una gran repercussió mediàtica apareixent en molts mitjans de comunicació, que us convidem a conèixer a la pàgina web: Trescucarachas.org











Últimes Notícies