Notícies

Titular notícies

L'accessibilitat econòmica també és necessària


La perseverància de les associacions ha fet que algunes empreses del món cultural comencin a fer descomptes per a les persones amb discapacitat.

Visita a la Casa VicensFa alguns anys es va intentar calcular el cost econòmic que les persones amb discapacitat han d'assumir per fer front a les seves necessitats derivades de la discapacitat. Resultava colpidor constatar com, a més del cost emocional i de l’esforç personal per superar la discapacitat, aquesta implicava un elevat cost per a l’economia dels individus i de les seves famílies.

Les institucions culturals han pres bona nota d’això i, esperonats per la insistència de les associacions de persones amb discapacitat, com la nostra, han començat a oferir descomptes en els preus que ofereixen a la ciutadania general. Volem destacar els centres cívics, gimnasos públics i piscines públiques, que ja ofereixen el 2x1. Això suposa que l’acompanyant de la persona amb discapacitat entra de forma gratuïta i, a més d’assistir a la persona amb discapacitat, pot gaudir dels mateixos serveis que aquesta. Els centres cívics, a més, es plantegen cobrar a les persones amb més d’un 65% de grau de discapacitat (com és el cas de les persones amb ceguesa legal), només un 25% del preu de la matrícula en els cursos i tallers que ofereixen.

També alguns teatres estan optant per oferir el 2x1 i, a més, disposem del servei Apropa Cultura, que ens permet accedir tant a persones amb discapacitat com als seus acompanyants a un ventall d’ofertes culturals a uns preus reduïts: 9 € a l’Auditori de Barcelona, 10 € al Palau de la Música o 14 € per veure una obra de teatre al Teatre Nacional de Catalunya. Amb tot, només es pot accedir a aquests preus amb molta antelació i a través d'entitats enregistrades a l’Apropa Cultura.

Aquests beneficis permeten alleugerir el sobrecost que tenen les persones amb discapacitat per desenvolupar les accions quotidianes. Tenim dret a la cultura, però també moltes dificultats per accedir-hi, especialment les persones amb discapacitat sensorial, com el nostre col·lectiu que defensem.

Més sobre...: accessibilitat , cultura , oci inclusiu
Últimes Notícies