Notícies

Titular notícies

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona acull el lliurament del primer gos pigall ensinistrat a Catalunya


El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) ha acollit el lliurament del primer gos pigall per a l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1 + B2 + B3. A l’acte de lliurament, realitzat a la seu del COVB el dimecres 10 de maig, han participat: el vicepresident del COVB, Francesc Monné; el president de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, Manel Martí; i la directora d’International Detector Dogs Team (IDDT) i fundadora de IDDT Assistance Dogs Spain, Marga Macías.

La unió de les dues entitats, mitjançant un conveni de col·laboració, ha possibilitat aquest projecte pioner a Catalunya que sorgeix per donar resposta a la creixent demanda de les persones amb discapacitat. Especialment, aquesta iniciativa sorgeix per atendre a les persones amb discapacitat visual perquè puguin accedir a un gos d’assistència. Ovi, el primer gos pigall ensinistrat a Catalunya i que s’ha lliurat com a resultat d’aquest projecte, acompanyarà en els seus desplaçaments a Alba, sòcia de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1 + B2 + B3, des de fa uns pocs dies.

Una iniciativa pionera a Catalunya

El vicepresident del COVB, Francesc Monné ha destacat que “el col·legi de veterinaris és una casa oberta per facilitar aquestes actuacions fonamentades amb l’estima als animals i, en aquest cas, als gossos pigall”, i també ha reconegut “la importància de la implicació dels alumnes i de la UAB per a la formació de professionals en aquest àmbit”. El president de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+ B2+B3, Manel Martí, ha destacat que “aquest és el resultat d’un recorregut i l’esforç de molta gent que s’hi ha dedicat durant molts anys”, i ha explicat que “ara ja no caldria acudir a la importació de gossos ensinistrats per a l’atenció a les persones discapacitades”. Marga Macías, directora d’International Detector Dogs Team (IDDT), fundadora de IDDT Assistance Dogs Spain, i directora del Postgrau en Instrucció d’Unitats Canines d’Assistència de la UAB, ha destacat la necessitat de tenir persones preparades i formades per atendre aquesta necessitat creixent a Catalunya.


Últimes Notícies