Notícies

Titular notícies

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona acull el lliurament del primer gos pigall a l’Associació Discapacitat Visual CatalunyaAquesta iniciativa és una col·laboració amb l’Escola de Gossos d’Assistència i compta amb la participació d’alumnes del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines d'Assistència de la UAB. Aquest és un projecte pioner a Catalunya que pretén donar resposta a la creixent demanda de les persones amb discapacitat de comptar amb l’assistència de gossos.

CONVOCATÒRIA DE MITJANS


Acte de lliurament del primer gos pigall a l’Associació Discapacitat Visual Catalunya
Dia i hora: dimecres 10 de maig, a les 19 hores
Lloc: Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (Av. de la República Argentina, 25. 08023 Barcelona)

Barcelona, 5 de maig de 2017. El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona (COVB) acollirà el lliurament del primer gos pigall o d’assistència que faràl’Associació Discapacitat Visual Catalunya: BI+B2+B3 amb la col·laboració de l’Escola de Gossos d’Assistència - IDDT Assistance Dogs. A l’acte de lliurament, que tindrà lloc a la seu del COVB el proper dimecres 10 de maig, a les 19 hores, hi participaran: el president de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3, Manel Martí; la directora de International Detector Dogs Team (IDDT) i fundadora de IDDT Assistance Dogs Spain, Marga Macías; i el vicepresident del COVB, Francesc Monné.

La unió d’aquestes dues entitats, mitjançant un conveni de col·laboració, ha possibilitat aquest projecte pioner a Catalunya que neix per donar resposta a la creixent demanda de les persones amb discapacitat. Especialment, aquesta iniciativa sorgeix per atendre a les persones amb discapacitat visual perquè puguin adquirir un gos d’assistència. El primer gos pigall que es lliurarà d’aquest projecte acompanyarà en els seus desplaçaments a una sòcia de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3.

Amb la participació dels alumnes de la UAB

En aquesta ocasió, la participació dels alumnes del Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines d'Assistència de la UAB també ha estat clau, ja que han participat com a agents de socialització en la fase de formació del gos pigall per millorar la vida de les persones amb discapacitat. 

Les associacions participants valoren positivament aquesta col·laboració, ja que a Catalunya no hi havia una entitat d’aquestes característiques i amb capacitat d’assumir la creixent demanda existent. A més de l’ajut que ofereixen a les persones amb discapacitat visual, amb una instrucció adequada, els gossos d’assistència són capaços d’atendre persones amb tetraplègia, avançar-se a una situació d’hipoglucèmia o ajudar en situacions de diversitat funcional.

Últimes Notícies