Notícies

Titular notícies

Premi internacional per a un oftalmòleg de l'Hospital d'Albacete per una triple cirurgia en un pacient amb glaucoma


  • En la mateixa intervenció es va realitzar una vitrectomia, es va col·locar un dispositiu valvular contra el glaucoma d'angle tancat i es va realitzar una cirurgia de cataracta.
  • Aquest procediment, que ja s'ha realitzat en tres pacients a Albacete, suposa un estalvi econòmic considerable i redueix el temps de quiròfan.

El doctor Antonio Moreno Valladares, membre de la Unitat de Glaucoma del Servei d'Oftalmologia del Complex Hospitalari Universitari d'Albacete ha estat guardonat amb el premi a la segona millor videocirugía de l'any per un treball presentat en el XIII Congrés Euretina celebrat recentment a Hamburg .

El motiu d'aquest reconeixement va ser la realització d' una triple cirurgia en un pacient amb un glaucoma secundari que li afectava als dos ulls i gràcies a la qual manté la seva visió .

Aquesta intervenció va consistir en una vitrectomia, alhora que es realitzava una inserció d'un dispositiu valvular contra el glaucoma d' angle tancat i una cirurgia de cataracta . Una operació que va ser possible gràcies a la col.laboració del doctor Santiago Pérez Pascual , membre de la Unitat de Retina d'Albacete , que va realitzar la vitrectomia de forma conjunta .

La novetat principal d'aquest procediment és que el doctor Moreno Valladares va aprofitar una de les vies per les quals es realitza la vitrectomia per introduir a la cambra vítria el tub d'un dispositiu valvular contra el glaucoma d' angle tancat, alhora que duia a terme la cirurgia de la cataracta. A més, cal destacar que al ser una cirurgia combinada triple suposa un considerable estalvi econòmic i de temps .

La Unitat de Glaucoma d'Albacete, dirigida per la doctora Nieves Puerto Amorós, ha fet aquest nou procediment en tres pacients sense registrar complicacions, ni intra ni postoperatòries , obtenint una millora en la pressió intraocular i l'agudesa visual d'aquests pacients .


Gran participació del Servei d'Oftalmologia



En aquesta edició del Congrés Euretina realitzat a Hamburg , que va reunir més de 3.000 oftalmòlegs especialistes en retina de 98 països de tot el món , a més el doctor Moreno Valladares participar diversos components de la Unitat de Retina del Complex Hospitalari Universitari d'Albacete , encapçalada per José María Ruiz Moreno , que van presentar les seves comunicacions en la línia d'investigació sobre patologia macular .


Per aquest motiu , la direcció de la Gerència d'Atenció Integrada d'Albacete ha felicitat tant al doctor Moreno com al Servei d'Oftalmologia " pel seu alt nivell científic i investigador , així com pel seu compromís amb el nostre sistema sanitari i amb els pacients" .

Per la seva banda, el doctor Antonio Moreno ha assegurat que aquest premi "suposa un reconeixement a la feina que portem fent durant molts anys i és un motiu d'orgull per a tots els professionals del Servei" .

El vídeo guardonat pot visualitzat a la galeria multimèdia del Servei d'Oftalmologia de la pàgina web del Complex Hospitalari Universitari d'Albacete (www.chospab.es).

Publicat per: El Digital de Albacete

Més sobre...: vitrectomía , premios , glaucoma , cirugía , catarata
Últimes Notícies