Notícies

Titular notícies

LA NIT DE LA VISIÓ 2013 - Sopar Benèfic de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3


Barcelona, 9 de novembre de 2013

LA NIT DE LA VISIÓ és un sopar benèfic obert a tota la societat que busca recaptar fons i recursos per destinar-los a la recerca científica de la CEGUESA EVITABLE.

Enguany els fons recaptats aniran al Projecte de desenvolupament d’un tractament tòpic (col·liri) per a la degeneració macular associada a l’edat (DMAE). Un projecte actualment en fase de desenvolupament i que dirigeix el Dr. Miguel Ángel Zapata, investigador del grup d’Oftalmologia del VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca) en col·laboració amb la biofarmacèutica catalana BCN Peptides.


L’acte tindrà lloc el dissabte 9 de novembre de 2013 a les 21.00 hores a l’Hotel Catalonia Berna de Barcelona.


LA NIT DE LA VISIÓ dóna suport al WORLD SIGHT DAY i al Projecte VISIÓ 2020: El dret a la visió.
logo Word Sight Day

Què és la DMAE?

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una de les principals causes de ceguesa legal en adults de països desenvolupats, i és la principal causa de ceguesa en persones de més de 65 anys.

La DMAE es divideix en formes prematures, intermèdies i avançades, i dins d’aquestes darreres la forma neovascular o exudativa suposa només un 10% però representa prop del 90% dels casos de ceguesa legal en persones per sobre dels 50 anys en països desenvolupats.
 
La DMAE és una patologia multifactorial on diversos factors de risc i variants genètiques actuen en conjunt en el desenvolupament de la malaltia. A més de l’edat, hi ha d’altres factors de risc coneguts com ser fumador i de raça blanca.

A l’actualitat s’estima que a Espanya hi ha uns 800.000 afectats de DMAE exudativa i uns 3 milions en risc de patir-la. I en el futur la prevalença de la malaltia augmentarà com a conseqüència, principalment, de l’envelliment poblacional del nostre país.


Quins tractaments hi ha a l’actualitat?

En l’actualitat existeixen tractaments que frenen la malaltia, són útils sobretot en formes amb poc temps d’evolució però són fàrmacs que s’han de punxar a l’ull, en ocasions amb periodicitat mensual, d’aquí la importància de desenvolupar fàrmacs fàcils d’instil·lar, còmodes i assequibles, com el col·liri que busca desenvolupar el projecte que dirigeix el Dr. Miguel Ángel Zapata amb el seu equip d’investigació des del VHIR.

Amb el projecte de desenvolupament d’un tractament tòpic (col·liri) per a la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), els investigadors del VHIR esperen obtenir un col·liri que faciliti les condicions de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i que eviti possibles casos de ceguesa. El projecte porta un any en funcionament i ja s’han presentat els primers resultats in vitro al congrés de l’Association for Research in Vision and Ophthalmology, celebrat el maig a Washington, als Estats Units.

Per al Dr. Zapata, que ara està immers en la fase in vivo de la investigació, iniciatives com La Nit de la Visió “són importants perquè els pacients també participin i s’involucrin en la recerca i el desenvolupament de nous fàrmacs, en un moment on no podem dependre només de les ajudes públiques”.


ELS OBJECTIUS DE LA NIT DE LA VISIÓ:
  • Conscienciar la població sobre la importància de destinar recursos econòmics, materials i humans a la investigació per resoldre les malalties visuals.
  • Solucionar la ceguesa evitable en el món i millorar les condicions de vida dels discapacitats visuals.
  • Obtenir el suport d’organitzacions i empreses que puguin aportar recursos per continuar amb la investigació de tractaments i solucions per a la prevenció de la ceguesa.


LA CITA:


Dia: Dissabte 9 de novembre de 2013

Hora: 21.00 hores

Lloc: Hotel Catalonia Berna, c/Roger de Llúria 60. Barcelona.

Convocatòria: Associats i voluntaris B1+B2+B3, Empreses, Organitzacions, Fundacions, Particulars, Famosos, VIPS, etc. 
CONTACTE:


ASSOCIACIÓ DISCAPACITAT VISUAL B1+B2+B3
www.b1b2b3.org
info@b1b2b3.org - +34 934 470 404 / 659 796 298

EL PROJECTE BENEFICIARI DELS FONS RECAPTATS:


Projecte de desenvolupament d’un tractament tòpic (col·liri) per a la degeneració macular associada a l’edat (DMAE). Dirigit pel Dr. Miguel Ángel Zapata, investigador del grup d’Oftalmologia del VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca) en col·laboració amb la biofarmacèutica catalana BCN Peptides.


VHIR (Vall d’Hebron Institut de Recerca)logo vhir
Gabinete de prensa
fran.garcia@vhir.org - Tel. 666 215 168Últimes Notícies