¿Qui Som?

Fotografie socis i voluntaris - Viatge Berlin a l'estiu 2010


L’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3 som una entitat sense ànim de lucre que donem serveis a persones amb discapacitat visual per a millorar la seva qualitat de vida i exercim una tasca de divulgació de la problemàtica del col·lectiu per a aconseguir millorar la seva integració social.
La finalitat de l’entitat és donar servei aquestes persones, sense discriminació ni en funció del seu grau de discapacitat que pot ser total (B1), severa (B2) i lleu (B3), ni en funció de la seva nacionalitat.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 









































 
























 

Una mica d'Història...

El 25 d’octubre del 1993, a Barcelona, un grup de persones inquietes i preocupades per la situació que en aquells moments patien les persones amb discapacitats visuals a Catalunya ajuntàrem esforços per crear una associació que té com a objectiu millorar la qualitat de vida i promoure el benestar social d’aquest col·lectiu: Havia nascut l’Associació Discapacitat Visual Catalunya: B1+B2+B3. L’associació s’inscriví oficialment el 17 de febrer de 1994 al Registre d’Associacions de la Generalitat. El 28 de novembre del 1997 fou declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de Interior . L’entitat ha anat creixent i ha augmentat contínuament en nombre de socis, voluntaris i professionals.

Començà modestament, en un pis particular, proporcionant únicament activitats d’animació sociocultural amb el recolzament de voluntaris, gràcies als quals, augmentàrem les àrees d’actuació fins a cobrir els tres àmbits principals: Serveis Personals, Serveis Culturals i Serveis Socials. L’any 2001 va traslladar la seu des del carrer Calàbria 67 al carrer Cardenal Reig 32. L’any 2004, coincidint amb el nostre desè aniversari, endegàrem un Pla de Cultivació de l’Entitat, amb suport de la Generalitat de Catalunya, fruit del qual, entre d’altres coses, va ser el llançament del nostre orgue de comunicació externa, la revista l’Ull, també cal destacar l’acord amb el Gran Teatre del Liceu per a l’audiodescripció d’òperes, per primera vegada en aquell teatre. L’any següent participàrem en un prometedor projecte de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu sobre diagnòstic de la retinopatia en neonats prematurs (RetCam). L’any 2007 ens dedicàrem a desenvolupar l’àrea de tiflotecnologia, organitzant l’ExpoLupa 2007 i endegant classes d’informàtica adaptada. L’any 2008 hem iniciat projectes d’Integració Laboral activa, com Tiflokiros.

Ja fa quinze anys que la entitat lluita per cobrir les necessitats del col·lectiu i la nostra infraestructura ha crescut paral·lelament amb nosaltres, però especialment en els darrers anys, en què hem assolit completar l’equip multidisciplinar que havíem encalçat d’antic: Una treballadora social, un psicòleg, una rehabilitadora bàsica, dos tiflotecnòlogas, una animadora sociocultural, una fundraiser, una responsable de comunicació, una webmàster, secretària, administratiu i, en especial, un magnífic equip de voluntaris que voreja el centenar de persones, que no només fan acompanyaments, també donen classes de braille i altres matèries o fan quiromassatge i altres tasques en favor de l’Associació. En aquest temps hem fet més de 25.000 acompanyaments als nostres socis, vora les 1.000 sortides d’animació sociocultural, amb una assistència de prop de 15.000 persones i hem format, a través de l’Aula d’Estudis Socials, uns 20.000 alumnes, entre d’altres accions.











































































 






 
 

Memòria Anual

A les memòries s’adjunten com annex el butlletins trimestrals, podeu consultar-los a Butlletins.

Assamblea general de socis - Memòria anual 2009 - Casa Golferichs